Misafirlerinizi Etkileyecek! Fıstıklı Hünkarbeğendi Tarifi ile Sofralarınızı Şenlendirin!

Hünkarbeğendi'ye farklı bir bakış açısı! İsminden de anlaşılacağı üzere, isli patlıcan, yumuşak kuzu eti ve Antep fıstığının eşsiz dokusu ile bu tarif, misafirlerinizi etkilemeye aday!

Misafirlerinizi Etkileyecek! Fıstıklı Hünkarbeğendi Tarifi ile Sofralarınızı Şenlendirin!

Türk mutfağının en popüler yemeklerinden biri olan Hünkarbeğendi, pek çok sofranın vazgeçilmez lezzetidir. Ancak, her yemeği daha özel hale getirmenin yolları bulunmaktadır. Bu tarifte, patlıcanlı beğendiye ilave ettiğimiz Antep fıstığı, hem yemeğe eşsiz bir tat katmakta hem de çıtır bir doku kazandırmaktadır. Yumuşacık kuşbaşı etlerin buluştuğu bu modern yorum, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak. Hazırsanız, mutfağa geçip bu harika lezzeti hazırlayalım.

FIRINDA ANTEP FISTIKLI VE KUŞBAŞI ETLİ HÜNKARBEĞENDİ

Malzemeler

Beğendi İçin:

4 adet orta boy patlıcan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı süt

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

1/2 su bardağı tuzsuz Antep fıstığı (iri çekilmiş)

Tuz, karabiber, muskat rendesi

Et Sote İçin:

500 gr kuzu veya dana kuşbaşı et

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet kuru soğan (doğranmış)

2 diş sarımsak (kıyılmış)

1 adet domates (rendelenmiş)

1 adet kırmızı kapya biber (küp küp doğranmış)

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

Tuz, karabiber

firinda-hunkar-begendi.jpg

YAPILIŞI

Patlıcanları Közleyin: Öncelikle fırını 200°C'ye ısıtın. Patlıcanların üzerine bir çatalla birkaç delik açın ve fırın tepsisine yerleştirin. Patlıcanlar yaklaşık 25-30 dakika, kabukları iyice yumuşayana kadar közlenmelidir. Fırından çıkan patlıcanları soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyup, bir bıçakla püre haline getirin.

Beğendiyi Hazırlayın: Bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek bir dakika boyunca kavurun. Sonrasında yavaş yavaş soğuk sütü ekleyin ve karışımın topaklanmaması için sürekli karıştırın. Karışım koyulaştığında ezdiğiniz patlıcanları, rendelenmiş kaşar peynirini ve iri çekilmiş Antep fıstıklarını ekleyin. Tuz, karabiber ve bir tutam muskat rendesiyle karıştırarak tatlandırın. Beğendi, istediğiniz kıvama geldiğinde ocaktan alın.

Et Sote Yapın: Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve kuşbaşı etleri suyunu salıp çekene kadar yüksek ateşte kavurun. Doğranmış soğanı ve sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar soteleyin. Salçayı ilave edin ve kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Ardından rendelenmiş domates ve doğranmış kırmızı biberi ekleyin. Baharatları da ilave ederek etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeyi sürdürün. Gerekirse yarım çay bardağı sıcak su ekleyebilirsiniz.

Servis Etme Zamanı: Servis tabağının altına bolca hazırlamış olduğunuz fıstıklı beğendiyi dökün. Üzerine sıcak et sotenizi yerleştirerek yemeğinizi tamamlayın. Yanında taze kekik dalı veya maydanoz ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!