Balık Kokusuna Son! Cezvenizdeki O Kaşık ile Eviniz Ferahlacak!
Balık, sofraların vazgeçilmez tatlarından biridir; ancak pişirildiğinde yayılan kalıcı ve rahatsız edici kokusu, en büyük sorun olmaktadır. Neyse ki, bu sıkıntılı durumdan kurtulmak için yüksek fiyatlı oda spreylerine veya uzun havalandırma sürelerine ihtiyacınız yok. Mutfaktaki bir cezve ve banyodaki o özel ürün ile balık kokusunu dakikalar içinde ortadan kaldırabilirsiniz.

Balık pişirdikten sonra, mutfağın yanı sıra tüm evi etkisi altına alan ve perdelerden koltuklara kadar her yere sinen o kalıcı kokudan kurtulmanın anahtarı, pek çok kişinin aklına gelmeyecek kadar basit bir yöntemle mümkündür. Bu basit işlem için gereken malzemeler ise çoğu evde bulunan su ve çamaşır yumuşatıcısıdır.
UYGULAMA ADIMLARI:
Küçük bir cezve ya da sos tenceresinin yarısını su ile doldurun.
İçine hoşunuza giden bir çamaşır yumuşatıcısından bir kapak (veya bir yemek kaşığı) ekleyin.
Karışımı ocağun üzerine alın ve kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kısın ve buharın yavaşça tüm eve dağılmasına izin verin.
Yumuşatıcının yoğun ve hoş koku yayan buharı, havada dolaşan kötü koku moleküllerini yakalayarak onları etkisiz hale getirir. Sadece birkaç dakika içerisinde balık kokusunun kaybolduğunu ve yerine temiz bir parfüm gibi bir havanın yayıldığını fark edeceksiniz.