Ev Yapımı Şekerpare ile Misafirlerinizi Şımartın! Kolay ve Nefis Tarif Burada!

Şekerpare, hem pratik hazırlanışı hem de tadıyla bayramların ve özel anların vazgeçilmez tatlılarından biri. Peki, evde Şekerpare nasıl hazırlanır? İşte Şekerpare yapımında dikkat etmeniz gereken adımlar ve ipuçları...

Ev Yapımı Şekerpare ile Misafirlerinizi Şımartın! Kolay ve Nefis Tarif Burada!

Evde şekerpare hazırlamak, düşünülenden çok daha pratik ve zevkli bir işlemdir. Bu kolay tarif ile dışarıdan alım yapmadan, kendi ellerinizle mis gibi bir tatlı yapabilir, ailenizi ve konuklarınızı mutlu edebilirsiniz. Özellikle tatlı krizi yaşayanlar için bu tarif gerçek bir kurtarıcı niteliğinde.

Evde şekerpare hazırlamak, düşünülenden çok daha pratik ve zevkli bir işlemdir. Bu kolay tarif ile dışarıdan alım yapmadan, kendi ellerinizle mis gibi bir tatlı yapabilir, ailenizi ve konuklarınızı mutlu edebilirsiniz. Özellikle tatlı krizi yaşayanlar için bu tarif gerçek bir kurtarıcı niteliğinde.

İşte Evde Şekerpare Hazırlamanın Yöntemi:

Gerekli Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 - 3 su bardağı un

Şerbet İçin:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Yapım Aşaması:

  • İlk olarak, şerbet hazırlanmalıdır. Su ve şeker kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar kaynatılmalıdır. Son aşamada limon suyu eklenip ocaktan alınarak soğumaya bırakılır.

  • Tatlı hamurunu hazırlamak için, tereyağı, sıvı yağ, pudra şekeri, yumurta, irmik, vanilin ve kabartma tozu bir yoğurma kabında bir araya getirilir. Yavaş yavaş un eklenerek yumuşak bir kıvam elde edilmelidir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak elde yuvarlanır ve şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp, çatalla hafifçe çizikler atılır.
  • Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika, tatlının üzeri altın rengi alana kadar pişirilir.
  • Fırından çıkar çıkmaz sıcak şekerparelerin üzerine soğuk şerbet dökülmesi gerekmektedir. Tatlının şerbeti iyice çekmesi için bir süre dinlendirilmesi önerilir.
  • Püf Noktası:

    Şerbetin soğuk, tatlının sıcak olması çok önemlidir. Böylece şekerpare, şerbeti mükemmel seviyede çeker.

    Şekerpare, malzemelerinin yanı sıra, yapımının kolaylığı ile de ev hanımlarının en çok tercih ettiği tatlılar arasında yer almaktadır. Misafirlere ikram edildiğinde “ellerine sağlık” dediren bu geleneksel lezzet, pratikliğiyle sofraların gözdesi haline geliyor.